سوئیفت چیست؟
ترابری در تبریز ترابری شهرام ترابر :
سوئیفت یا جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی نهادی غیر انتفاعی می باشد که در اواسط سال ۱۹۷۳ به وسیله ۲۳۹ بانک از ۱۵ کشور مختلف واقع در اروپا و آمریکا به منظور جایگزینی روش های ارتباطی کاغذی یا تلکس با یک روش استاندارد در سطوح بین المللی تشکیل شد.
این سیستم در حال حاضر در بیش از ۹۷۰۰ بانک و موسسه مالی در سراسر چهان مورد استفاده قرار می گیرد. کشور های آمریکا ، هلند ، انگلستان و هنگ کنگ تحت عنوان مراکز پشتیبان اعضا فعالیت دارند و مرکز اصلی آن نیز در کشور بلژیک قرار گرفته است.
سوئیفت در هر کشوری یک سپ یا نقطه دسترسی به سوئیفت دارد که توسط موسسه سوئیف کنترل می گردد که این نقطه دسترسی در ایران در بانک مرکزی قرار گرفته است.
این سیستم برای ارسال و دریافت پیام های ارزی بین بانک های داخلی و خارجی مورد استفاده قرار می گیرد در واقع تمام بانک های داخی از طریق ماهواره به سپ واقع در بانک مرکزی متصل و اطلاعات مورد نیاز را به صورت امن به بانک مد نظر ارسال یا از آن دریافت می نمایند. در واقع هدف از ایجاد این سیستم تسریع امور و معاملات ارزی و هماهنگ سازی عملیات های ارزی در سرتاسر جهان با یک استاندارد مشخص می باشد.
ایران و سوئیفت
طرح عضویت ایران در سوئیفت در سال ۱۳۶۴ توسط کارشناسان مورد بررسی و تایید قرار گرفت اما به دلیل وجود شرایط خاص جنگ تحمیلی شرایط عضویت ایران تا سال ۱۳۶۹ مهیا نشد ، در این سال بانک مرکزی اقدام به آماده سازی زیر ساخت های مورد نیاز و انجام هماهنگی های لازم نمود تا در سال ۱۳۷۰ تقاضای عضویت خود را ارائه داد که این درخواست در سال ۱۳۷۱ پذیرفته و ایران به طور رسمی به عضویت این نهاد در آمد. علاوه بر بانک مرکزی ، بانک های صادرات ، ملی ، تجارت ، ملت و سپه نیز عضو این شبکه شدند.
در سال ۹۰ در راستای تحریم های اعمال شده علیه ایران سیستم سوئیفت نیز قطع گردید اما پس از دستیابی به توافقات هسته ای شرایط دسترسی دوباره به این شبکه مهیا شد و در سال ۹۴ ایران مجددا به این شبکه متصل گردید.
و تمام .
ترابری در تبریز شهرام ترابر :
بیشتر بدانید :
قانون های دسترسی به شبکه حمل و نقل ریلی :
اشنایی با کالای وادراتی از المان:
محدودیت حمل هوای کالای خطرناک: